Thursday, September 29, 2011

විසේකාරක සහිත බීම බඳුන්...(coca cola cups)

කෝක් හෙවත් කොකා කෝලා යනු ජනප්‍රිය බීමකි..කොකාකෝලා සාමාන්‍යයෙන් එන්නේ බෝතල් වලයි..නමුත් උත්සව සන්දර්ශන අවන්හල් ආදි තැන්වල කොකා කෝලා වීදුරුවල බහා දෙන ක්‍රමවේදයක්ද පවතී..එහිදී කොකාකෝලා නිෂ්පාදනය කරන්නේ මෙසේය.මුලින්ම අපි අවැසි දේ සලකා බලමු.
  • කාබන්ඩයොක්සයිඩ් වායුව..මේ සඳහා සිල්න්ඩර භාවිතා කරයි..එහෙත් සමහර සිලින්ඩර වල බාහිර පෙනුම බැලුවිට ඒවා තුල ඇත්තේ ආහාර පාන සඳහා භාවිත කරන වායුවක්දැයි සිතෙන තරමටම පියකරුය..
  • කෝක් වෙනත් බීම මිශ්‍රණය..මෙය මැෂින් එකට දමන මිශ්‍රණය වෙයි..සීනි සහ අදාල රසකාරක සුවඳකාරක,සහ විසේකාරක මේ මිශ්‍රණයට එකතුකරනු ලැබ ඇත..(විසේකාරක ලෙ ස හැඳින්වූයේ වෙළඳ දැන්වීම් වල මේ බීම බිව් විට පෙන්වන විසේ දැක්වීමට එකතු කරන දෑ වෙයි.)
  • ජලය.
ජලය ලබාගන්නා ක්‍රමවේදය නම්
  • අදාල ප්ලාස්ටික් ජලටැංකි ගෙනඒම.ඒස් ලෝන් ඇන්ටන් ආදි ජලය ගබඩා කලහැකි විශාල බඳුන් ගෙනැවිත් බෑම.
  • ඉන්පසු අසල ඇති ජල කරාමයකින් ජලය පිරවීම.
  • එහි ජලය උත්සව අවස්ථාව හෝ ජලය ඇති ජල බඳුන හිස්වෙන තුරු භාවිතා කිරීම.
මේ කොකාකෝලා හෝ වෙනත් ස්ප්‍රයිට් ෆැන්ටා සාදන්නේ මිශ්‍රණය ගෑස් සහ ජලය එකවර එකට මිශ්‍ර කර අලංකාර ඉදිරිපස මැෂිමක් හරහා රවුං ලස්සන වීදුරුවකට පැමිණිමේ ක්‍රියාවලියක් හරහාය...
විකිනීම..
විකිනීම සිදු වන්නේ කෝප්ප ගණනට වෙයි..එහිදී කෝප්ප විකිනෙන තරමට තමා ඒ අදාල ගණනය කිරීම් සිද්ද වන්නේ..ඔබ සමහර මෙවන් කිරි අලෙවි කිරීමේ මධ්‍යස්ථානවල සහ වෙනත් මෙවැනිම් ප්ලාස්ටික් කෝප්ප ඇති තැන්වල කෝප්පය තලා හෝ විනාස කර දමන්න කියා දැන්වීම් දැක ඇති..එසේ නියම කර ඇත්තේ කෝප්ප යලිත් භාවිත කිරීම වැලක්වීමේ අදහසිනි..මෙහිදී ඒ බීම ලබාදීමේ ක්‍රියාවලියේ නිරතවන කෙනාට බීම සඳහා ගෙවීම් ලැබෙන්නේ මේ කෝප් ගානට වෙයි...ඉතින් මේ කොතෙක් හොඳ අය සිටියත් කූට පුද්ගලයෝ දුර්ලභ නොවන මේ රටේ එකම කෝප්පය යලිත් වරක් සෝදා හෝ නොසෝදා භාවිත කලොත් ඒ වාසිය යන්නේ ඒ සිටින වෙළඳ සේවයකයාට වෙයි..
එබැව්න කෝක්,සමහන්, කිරි, හෝ වෙනත් තාවකාලික කෝප්ප වල ලබාදෙන ද්‍රවයක් භාවිතයෙන් පසු ඒ කෝප්ප අතින් තලා දමා කුනු කූඩයට ඇතුලු කර හැකිනම් එය මනාය..

කොකා බීම...
කොකා බෝතල් බීම සඳහා ජලය ලබාගන්නේ කැලනි ගංගාවෙන් බවට ප්‍රකට මතයක් පවතී..නමුත් කොකා සමාගම කියන්නේ ඒ අවැසි සේදුම් කටයුතු සඳහා පමණක් කොකා කම්පැනිය ජලය ගඝෙන් ගන්නා බවයි..ඒත් ඉතින් වෙන සිද්ධිය දන්නෙ උඩ ඉන්න දෙයියොයි..කම්පැණියෙ වැඩ කරන සිරිපාලලයි තමයි..

හුම් එච්චරයි..මං බ්ලොග් බලාගෙන යද්දි පොඩි විහිලු අස්සෙ ටිකක් තද විහිලුවක් දැක්ක..
ඒතමයි ඇනෝලට පෝස්ට් දාන්න තියෙන(එයාල කියන විදියට) ඇනෝනිමස් ආතල් තියෙන සයිට් එකෙත් කමෙන්ට් දමන්න කලින් මොඩරේට් කරනව...
ඒ කිව්වෙ දැම්ම ගමන් කමෙන්ට් එක යන්නෙ නෑ..ෆිල්ටර් වෙනව...ඇනෝල උනත් තමුන්ගෙ ආතල් කැඩෙනවට බය ඇති..පව් ඇනෝල..


3 comments:

  1. ප්‍රධාන ලිපියට වඩා අර පුංචියට දමා ඇති ඇනෝලාගේ කතාව දැක්වෙන කොටස රසවත් සහ වැදගත් යැයි සිතේ..

    ReplyDelete
  2. Really!!! Its an very helpful post on beverage. Glassware is also used related with associated Beverages

    ReplyDelete